5 Temmuz 2007 Perşembe

Fenerin 2. Avrupa Rekoru!

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu ilk maçında Dinamo Kiev karşısında maçın başlama vuruşu sonrası yediği golle Avrupa’da tarihe geçti. Ezikler Avrupa’da en erken gol yiyen takım oldu. Dinamo Kiev’in Brezilyalı Diogo Rincon ise sarı lacivertlilerin eski futbolcusu Rebrov’un Rüştü’den dönen topunu ağlara yollayarak 20. saniyede attığı bu golle Avrupa’da en erken gol atan futbolcu unvanını aldı. Türk’leri her fırsatta Avrupa’ya rezil eden fenevbahçe Avrupa’da kırdığı bu 2. rekoruyla, rezaletlerine bir yenisini daha ekledi, hem de okkalısından.

Ezikbahçe’nin ilk rekoru ise hepimizin bildiği gibi Şampiyonlar Ligi’nde 0 (sıfır) çeken Avrupa’da 2 takımdan biri (diğeri Katovice), Türkiye’de ise ilk ve tek takım olmasıdır. Yani Şampiyonlar Ligi’nin en kötü takımı maalesef Türkiye’den çıkmıştır.

Rekor G.Silva’nındı
Daha önce Avrupa’da en erken gol yiyen takım Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven, en erken gol atan futbolcu ise Brezilyalı Gilberto Silva’ydı. Arsenal forması giyen Gilberto Silva, 25 Eylül 2002 tarihinde Arsenal’in PSV Eindhoven’ı Hollanda’da 4-0 yendiği Şampiyonlar Ligi A Grubu maçında 20.07’nci saniyede topu filelere göndererek tarihe geçmişti.

İşte fenerin eziqlik video'su tıkla

Hiç yorum yok: